Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze webshop correct werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor (anonieme) webstatistieken. - Meer informatie - Verberg dit bericht

Duurzaamheid

Sustainability

We hechten veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en verwachten hetzelfde van onze fabrikanten. Wij zien MVO als een doorlopend verbeterproces en voelen ons verantwoordelijk voor en verbonden met de mensen die onze producten maken.

Fair Trade

King Louie wil alleen samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen. Onze kleding wordt in Turkije en Azië geproduceerd. We onderhouden goed contact met onze fabrikanten en met onze belangrijkste leverancier werken we al ruim 20 jaar samen. Uiteraard bezoeken wij zelf ieder seizoen onze leveranciers.

Onze hofleverancier komt uit Turkije. Het is een inspirerend bedrijf, waarvan de eigenaresse Mrs. Nur Ger zich sterk inzet voor gelijke vrouwenrechten in de wereld. Het bedrijf heeft een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. In 2013 is het bedrijf opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles (UN WEP)’ en in 2016 is Mrs. Nur Ger benoemd tot Global Business Advocate van de UN WEPs.

Women's Emporement PrinciplesWomen's Emporement Principles

Fair Wear Foundation

In 2015 zijn we een samenwerking gestart met de Fair Wear Foundation (FWF). Deze onafhankelijke non-profit organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. FWF zet zich in voor o.a. een vrije keuze van arbeid, geen kinderarbeid, geen excessieve overuren, het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving. Samen met FWF voeren wij stapsgewijs verbeteringen door op het gebied van arbeidsomstandigheden. FWF checkt de stappen die wij zetten en rapporteert hierover in de jaarlijkse 'Brand Performance Check' en Het 'Social Report'. Deze rapporten kan je hieronder inzien door te klikken op de afbeelding.

Environment

We streven ernaar dat de productie voldoet aan de internationale normen op gebied van arbeidsomstandigheden, klimaat en milieu.

GOTS logoGOTS logo

GOTS gecertificeerd

Duurzaamheid is belangrijk voor ons, we willen onze milieu-voetafdruk graag beperken. We werken hard aan een meer duurzame collectie en zijn trots dat er inmiddels steeds meer volledig duurzame King Louie producten verkrijgbaar zijn.

Deze producten worden in Europa gemaakt en zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd een toonaangevende standaard voor het werken met biologische vezels, zoals biologisch katoen. GOTS stelt vele milieueisen, maar ook sociale eisen op het gebied van arbeid. Meer info is te vinden op www.global-standard.org Op dit moment bestaat 10% van ons volume uit duurzame materialen, zoals biologisch katoen (GOTS), Tencel garens van Lenzing en recycled polyester. In 2016 zijn onze eerste recycled polyester producten geïntroduceerd, in welke kleding NewLife en REPREVE textielvezels zijn verwerkt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Milieu

King Louie voert een actief beleid om gevaarlijke chemicaliën geen onderdeel te laten zijn binnen haar supply chain. REACH en POP wetgeving zijn Europese verordeningen, die omschrijven aan welke limieten bedrijven zich qua gebruik van chemische stoffen moeten houden. Resultaat is een zogenaamde RSL (Restricted Substances List), welke wij verplicht stellen aan al onze fabrikanten. In de RSL worden 22 groepen van chemicaliën gelimiteerd of verboden, zoals AZO dyes, Nickel, Chroom VI, geperfluorineerde chemicaliën en Ftalaten. Onze RSL gaat in vele gevallen verder dan de wettelijke eisen. Daarnaast werken wij met veel bedrijven die voldoen aan het OEKO-TEX criteria. Het onafhankelijke en wereldwijd opererende Bureau VERITAS voert steekproefsgewijs controles uit of onze leveranciers zich aan de RSL eisen houden.

Charity Wings of Support

King Louie is ook verbonden aan 'Wings of Support', een privé initiatief vanuit de KLM. Het vliegend personeel komt in vele landen, waarbij zij proberen kinderen in ontwikkelingslanden te helpen aan onderdak en onderwijs. Wij doneren kleding voor diverse projecten ten behoeve van jonge vrouwen en kinderen.

Language

Select your country and language

Back to top