Een doorlopend proces Duurzaamheid

We vinden het belangrijk dat onze producten zoveel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord gemaakt worden.

Duurzaamheid King Louie
Corporate social responsibility

King Louie hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en verwachten hetzelfde van onze fabrikanten. Wij zien MVO als een doorlopend verbeterproces en voelen ons verantwoordelijk voor en verbonden met de mensen die onze producten maken.

Fair Manufacturing

King Louie wil alleen samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen. Onze kleding wordt in Turkije en Azië geproduceerd. We onderhouden goed contact met onze fabrikanten en met onze belangrijkste leverancier werken we al ruim 20 jaar samen. Uiteraard bezoeken wij zelf ieder seizoen onze leveranciers. 

Onze hofleverancier komt uit Turkije. Het is een inspirerend bedrijf, waarvan de eigenaresse Mrs. Nur Ger zich sterk inzet voor gelijke vrouwenrechten in de wereld. Het bedrijf heeft een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. In 2013 is het bedrijf opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles (UN WEP)’ en in 2016 is Mrs. Nur Ger benoemd tot Global Business Advocate van de UN WEPs.

Women's Rights King Louie
Fair Wear Foundation

Inmiddels hebben wij in samenwerking met Fair Wear Foundation (FWF) 89% van onze fabrikanten geaudit en zijn stapsgewijs verbeteringen doorgevoerd op het gebied van arbeidsomstandigheden. FWF is een onafhankelijke non-profit organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. FWF zet zich in voor o.a. een vrije keuze van arbeid, geen kinderarbeid, geen excessieve overuren, het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving. FWF doet jaarlijks onafhankelijke checks naar de stappen die wij zetten en rapporteert hierover in de 'Brand Performance Check' en Het 'Social Report'. Deze rapporten kan je hieronder inzien.

 

Social Report 2018 >

Social Report 2017 >

King Louie sustainable fashion
Sustainable product

King Louie streeft naar een toename van het gebruik van duurzame materialen en voldoet aan de internationale normen op gebied van arbeidsomstandigheden, klimaat en milieu.

We werken hard aan een meer duurzame collectie en zijn trots dat er inmiddels steeds meer duurzame King Louie producten verkrijgbaar zijn.

Op dit moment bestaat 15% van ons volume uit producten gemaakt van duurzame materialen, deze producten worden in Europa gemaakt. Een deel van onze producten zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd een toonaangevende standaard voor het werken met biologische vezels, zoals biologisch katoen. GOTS stelt vele milieueisen, maar ook sociale eisen op het gebied van arbeid. 

Ook maken we steeds meer gebruik van duurzame alternatieven voor conventionele garens; denk aan Tencel garens als alternatief voor Viscose en in 2016 zijn onze eerste recycled polyester producten geïntroduceerd, waarbij de textielvezels gemaakt worden van gerecyclede PET-flessen.

Milieu

King Louie voert een actief beleid om gevaarlijke chemicaliën geen onderdeel te laten zijn binnen haar supply chain. REACH en POP wetgeving zijn Europese verordeningen, die omschrijven aan welke limieten bedrijven zich qua gebruik van chemische stoffen moeten houden. Resultaat is een zogenaamde RSL (Restricted Substances List), welke wij verplicht stellen aan al onze fabrikanten. In de RSL worden 22 groepen van chemicaliën gelimiteerd of verboden, zoals AZO dyes, Nickel, Chroom VI, geperfluorineerde chemicaliën en Ftalaten. Onze RSL gaat in vele gevallen verder dan de wettelijke eisen. Daarnaast werken wij met veel bedrijven die voldoen aan het OEKO-TEX criteria. Het onafhankelijke en wereldwijd opererende Bureau VERITAS voert steekproefsgewijs controles uit of onze leveranciers zich aan de RSL eisen houden.

Duurzame items
Ontdek meer
divider
Dit vind je misschien ook interessant:
 • Verhaal King Louie
  Ons verhaal

  Wat begin jaren tachtig in Amsterdam begon met vintage vondsten, is inmiddels een internationaal merk dat staat voor vrijheid, optimisme en eigenheid...Lees verder

 • Wear & Care
  Wear & Care

  Wassen, verzorgen, combineren en zelfs je eigen capsule collectie: zo haal je het beste uit jouw King Louie items...Lees verder

 • King Louie Store Amsterdam
  King Louie Store Amsterdam

  Kom naar ons brand store in Amsterdam. Wij geven ook gratis stijladvies. Meer info

Language

Select your country and language

Back to top