King Louie & Duurzaamheid

Wij nemen onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid zit in het hart van ons merk. Van materialen tot vervoer, van verpakking tot volledige transparantie, van langdurige samenwerkingen tot een tijdloos design. Het is de basis voor alles wat we doen.Missie

Duurzaamheid zit in het hart van ons merk

Wij willen een zo duurzaam mogelijk product maken, wat steeds minder belastend is voor het milieu. Tijdloze items die lang meegaan. Kwalitatieve producten waarbij veel tijd wordt besteed aan het ontwerpen van een goede pasvorm en het vinden van de juiste stofkwaliteit. Dit resulteert in kleding die jarenlang met veel plezier gedragen kan worden.

Lees meer
Duurzame materialen

Goed voor de mens en de planeet

Wij streven ernaar om in elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken. Bijna alle stoffen die wij gebruiken zijn gecertificeerd. Deze labels kun je vinden op onze producten. We voeren een actief beleid om gevaarlijke chemicaliën uit onze toeleveringsketen te verwijderen. Ook heeft King Louie in 2021 de Amsterdamse Green Deal Circulair Textiel getekend, een modealliantie om volledig circulaire kleding te maken.

lees meer
Fabrikanten

Langdurige samenwerkingen & transparantie

We kiezen er bewust voor om het aantal productielanden te beperken; Turkije (52%) en China (48%) en wij geloven in lange termijn samenwerkingen. Wij bezoeken onze fabrikanten regelmatig en met één van onze grootste leveranciers werken we nu al ruim 20 jaar samen. Wij willen transparant zijn over met wie en waar we werken. Daarom vind je onze complete lijst met fabrikanten gewoon online. 

Lees meer
Eerlijke arbeidsomstandigheden

Gelijke rechten voor iedereen

Wij vinden het belangrijk dat onze producten onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Een veilige werkomgeving en leefbaar loon zou voor iedereen binnen de kledingindustrie moeten gelden. Wij zetten ons hier actief voor in met Living Wage projecten en door samen te werken met Fair Wear Foundation.

Lees meer
Verpakking & Transport

Een duurzame reis van ons naar jou

Verzending en verpakking zijn ook processen die we onder de loep nemen. Momenteel zijn we bezig met het uittesten van een nieuwe verzendverpakking die biologisch afbreekbaar is en we hopen deze op korte termijn te kunnen introduceren. Ook bij het transport van onze goederen proberen we onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te reduceren. 

Lees meer
King Louie ReLove

Wat kun jij doen?

Met ReLove willen we iedereen inspireren om bewuste keuzes te maken. We willen iedereen op een nieuwe manier laten kijken naar kleding. We moedigen aan om te selecteren, reduceren, repareren en combineren. En laten zien hoe je goed voor je kleding kunt zorgen en zelf een ‘capsule collectie’ maakt.

Laat je inspireren door onze tips.

Lees meer


Het is voor ons belangrijk om een verantwoord en sociaal bedrijf te zijn. Daar werken wij iedere dag aan. Wij zien dit als een voortdurend verbeterproces en blijven hierin continu stappen zetten.

Language

Select your country and language

Back to top