Interview met Myrthe Frederix

Stylingtips van stijlcoach en psycholoog Myrthe

Myrthe Frederix is stijlcoach voor ondernemende vrouwen. Als stijlcoach én psycholoog brengt zij jouw innerlijk en uiterlijk op een unieke manier samen, met als missie jou te laten stralen en te laten staan voor wie je bent, zonder concessies.

 

November 2022 organiseerden wij ons eerste VIP event in de King Louie Store in de Hartenstraat, Amsterdam. Wij vroegen stylist Myrthe Frederix om een masterclass te geven. Haar kleurrijke stijl, unieke kijk op styling en focus op ondernemende vrouwen en hun waarden, talenten en verlangens past dan ook heel goed bij King Louie en waar het merk voor staat: onafhankelijkheid, vrijheid en individualiteit. Jezelf zijn, no matter what.

 

Myrthe helpt vrouwen zichzelf te ontdekken en een kledingstijl te ontwikkelen die bij hen past. Ontdek hoe zij dat doet, en welke tips je zelf al kunt toepassen op jouw kledingkast, in dit interview.

Hoi Myrthe! Wil je kort iets over jezelf vertellen?

"Ik ben Myrthe, stijlcoach en psycholoog in Amsterdam. Ik heb sinds zeven jaar een eigen coachpraktijk waarin ik mensen help naar hun waarden te leven. Daarnaast heb ik een voorliefde voor alles wat met kleur, stijl en schoonheid te maken heeft. In het ‘Bloom traject’ komt dit allemaal samen; stijl, kleur en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er voor ondernemende vrouwen met een missie, die willen voelen en uitstralen wie ze werkelijk zijn."

Hoe doe je dat precies, vrouwen laten uitstralen wie zij werkelijk zijn? 

"Hoe? Door een traject dat een combinatie is van persoonlijke coaching op jouw binnen én jouw buitenkant. Samen gaan we eerst naar de kern van wie jij bent: Wat zijn jouw waarden, talenten en verlangens. Hoe kan jij echt jezelf zijn en hoe voel je je dan? Wat dóe je dan? 

Vervolgens vertalen we dit ook heel praktisch en concreet naar jouw buitenkant. Welke stijl reflecteert de echte jij? Welke kleuren laten jou krachtig voelen en uitkomen? We werken samen toe naar een kast die letterlijk reflecteert wie je bent en waar je voor staat. "
Waarom ben je begonnen als stijlcoach?

"Het is mijn persoonlijke missie. Het is waar ik voor sta en voor ga: alle vrouwen on top of their game. Je innerlijke vuur voelen, hiernaar handelen én je ernaar kleden. We werken niet aan een betere of meer perfecte versie van jezelf, maar zorgen ervoor dat je gaat staan voor wie je werkelijk bent. Dat is goed voor jezelf, je omgeving én de planeet. Want je doet geen impulsaankopen meer, kiest van binnenuit en maakt alleen nog maar duurzame keuzes die goed voelen. "

Wat maakt jouw 'Bloom traject' zo bijzonder?

"Kleding is non-verbale communicatie. Hoe meer overeenstemming er is tussen wie je bent en wat je laat zien, hoe minder ruis er is. Als je je kleedt naar wie je bent dan voel je vreugde en dat straal je ook uit. Dat werkt aanstekelijk! Je omgeving pikt dit op, je wordt beter gezien en je maakt meer impact met jouw boodschap. Je voelt je energieker en staat spreekwoordelijk in je licht."

 Heb je tips uit het Bloom-traject die mensen thuis al kunnen toepassen?

“Jazeker! Dit zijn een aantal dingen die je zelf al thuis kunt uitproberen:

 

Maak een moodboard
Check in bij jezelf: waar wordt ik écht blij van en waar verlang ik naar? Je kan dit doen door een moodboard te maken waar je plaatjes en woorden opplakt die je raken. Je kan naar mode plaatjes zoeken, maar zie het ook breder: kunst, kleuren, kreten, inspirerende vrouwen. Heb je het visionboard af? Kijk er dan rustig naar van een afstand en bepaal voor jezelf: welke waardes vallen me op? Wil ik bijvoorbeeld meer lef, rust of creativiteit? Die waardes mogen leidend zijn in zowel je gedrag als je kledingkeuzes!

 

Vergelijk die waarden met je huidige kledingkast
Loop naar je kledingkast en ga na of je die waarden terugziet in je kast. Hoe voel je je als je je kast opent? Komt dit overeen met waar je naar verlangt en met wie jij NU bent? Welke stukken géven je energie, welke stukken kosten je energie? Dingen die je niet passen omdat ze kapot zijn, of niet de juiste maat hebben mag je weghalen. Geef stukken een tweede kans door ze te repareren, of leg dingen van sentimentele waarde apart in een opbergdoos.

Dingen die niet (meer) passen roepen iedere dag tegen jou ‘je bent niet goed genoeg zoals je bent!’. Ze representeren een oude of toekomstige versie van jezelf. En je wilt je juist NU goed voelen!

  

Leg je focus op kledingstukken die kloppen met je waarden en hoe je je nu wilt voelen
Vaak ligt onze focus op waar we vanaf willen,  of het nou gaat om kleding, zelfbeeld of gedrag. Hierdoor blokkeren we. Wat je aandacht geeft groeit.

Leg je focus op kledingstukken die kloppen met je waarden en hoe je je nu wilt voelen. In welke stukken voel jij je mooi en krachtig, de beste versie van jezelf?  Ga dit eens bijhouden en leg die items voorin. Wat is de rode draad? Welke stijl en kleuren ontdek je nu? Houd dit vast en breid dit uit!

Hetzelfde geldt voor de activiteiten in je leven: waar word jij blij van? Wanneer voel je energie en vergeet je de tijd? Waar wil je meer van in je leven? Waar was je dankbaar voor vorig jaar? Wanneer stond je in je kracht? Wat deed je toen? Schrijf dit eens allemaal op. Wat is de rode draad? En ga hier meer van doen!”

Bedankt voor je tips! Waar kunnen klanten jou vinden? 

“Denk je nu: “Ik wil hier samen mee aan de slag gaan?” Jouw binnenkant, waar je voor staat, naar buiten toe vertalen in gedrag én kledingkeuzes? Zodat je meer energie en flow krijgt in je leven? 

Boek dan je gratis Bloom call via mijn website! Je bent van harte welkom!”

Website: Bloom Stijlcoach
Instagram: Bloom Stijlcoach

 

Language

Select your country and language

Back to top