Behind the scenes

Het begint bij een moodboard

Elke collectie begint bij een moodboard. Hoe stellen wij dit samen en waar halen we onze inspiratie vandaan? Zo deden we dat voor de wintercollectie ‘English Rose’.

Ontwerpers Gael en Asha en hun team beginnen als eerst met het verzamelen van inspiratie. Op een Pinterest Board wordt alles gepinned waar ze blij van worden . Dat kan een fotoshoot zijn met een mooie sfeer, een over the top editorial, kleurgebruik of bijzondere styling.  Deze verzameling groeit en ook tijdens de ontwikkeling van een collectie blijven ze inspiratie toevoegen.

 

Het Designteam haalt veel inspiratie uit vintage. Op de afdeling liggen veel oude modemagazines zoals de Vogue en L’Officiel uit de jaren ‘60. Een paar keer per jaar wordt er geshopt en favoriete vondsten worden toegevoegd aan de vintage collectie op kantoor. Dit is een archief vol bijzondere vintage items: kimono's, jassen, jurken, blouses - het is een ware schatkamer voor de vintage liefhebber.

Langzamerhand onstaat er binnen deze verzameling een bepaalde sfeer die verder wordt uitgediept. Dit seizoen zag het team veel ruiten, tweed en traditionele knits. Maar ook rode bloemen. De verdere uitwerking wordt op een echt prikbord gedaan.

Op het moodboard vind je een combinatie van echte stoffen, vintage fotografie en interieur. Inspirerende kleurcombinaties, en soorten prints en stoffen worden steeds duidelijker. Samen geven ze de rijke sfeer goed weer: het thema 'English Rose' is geboren.

Na het moodboard

Wanneer het moodboard af is beginnen Gael en Asha met het bepalen van de prints, die zijn het startpunt van de collectie. Daar staat King Louie ook bekend om. Vanuit de prints worden de kleuren van de nieuwe classics gekozen (dit zijn de terugkerende groepen als Cocoon, Droplet etc). Bepaalde kleuren passen goed bij veel verschillende prints, en zo wordt de collectie langzamerhand een eenheid. Language

Select your country and language

Back to top