Havana Nights

Inspirerende Fashion Trends

Deze zomercollectie is geïnspireerd door Cuba’s hoofdstad Havana en de jaren 50. Denk aan kleurrijke straten, levendige mensen en zwoele zomeravonden. Maar ook aan masculiene silhouetten, vrouwelijke bloemen en wijde swingrokken. Deze trends zie je op de volgende manieren terug in onze collectie.

The Male Silhouette


 Coco Chanel introduceerde in de jaren 50 masculiene styles in haar collecties omdat ze daar sterk in geloofde. Stijliconen als Katharine Hepburn (die bekend stond als symbool voor vrouwenemancipatie) droegen bij aan de populariteit van het mannelijk silhouet bij vrouwen. Zo kreeg ‘menswear’ langzaam een plekje in de garderobe van de vrouw. Deze moderne 50s vibe is goed zichtbaar in onze collectie. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het ‘oversized’ Pin Stripe pak en de “grandpa slacks” Celia Pants.

Swingrokken


Een 50s trend waar je niet omheen kunt is de Swing Skirt. Dit is een geplooide rok op knielengte die - de naam zegt het al - danst als je erin beweegt. Ook hier vind je zowel de vrouwelijke bloemen als iconische gentlemen’s stripes and checks terug: bijvoorbeeld in de wijd uitlopende Croisette Check rok met kleine ruiten en de schuin gestreepte Sacramento plissérok.

Tropische kleur uitbarstingen


Hoewel deze zomercollectie met name ingetogen en gedempte kleuren heeft, zitten er een aantal uitbarstingen van kleur tussen die het tropische en kleurrijke karakter van Havana typeren. Denk aan tropisch geel, azuurblauw en fel rood en groen. Wij zien onszelf al lopen door de straten van Havana!Ontdek de items:

Language

Select your country and language

Back to top