Collectie inspiratie

Engelse Fashion Trends

De wintercollectie ‘English Rose’ bevat veel invloeden van de traditionele Engelse mode. Ontdek hoe deze typisch Engelse trends onze collectie hebben geïnspireerd en hoe je daar de meest fantastische looks mee creëert. 

Tweed


Een stof die niet in dit rijtje mag ontbreken is natuurlijk tweed. De stof ontleent zijn naam aan de Schotse rivier de Tweed, waar de stof voor het eerst geproduceerd werd. Tweed is gemaakt van wol dat heel dicht is geweven. Daardoor is de stof goed bestand tegen wind en regen, en erg warm. Erg handig als je op het Britse platteland woont, waar het nog wel eens nat en koud kan zijn! Onze Herringbone print is een voorbeeld van vintage fashion met een King Louie twist: geen traditionele blazer maar een kort jasje die je kan combineren met een klassiek model broek óf een culotte. Zo is jouw tweed look zeker niet stoffig maar helemaal van nu.

 De trenchcoat

In Engeland moet je altijd voorbereid zijn op slecht weer, het regent daar immers veel! Bij de Engelsen mag een goede trenchcoat daarom niet ontbreken in de kledingkast. De uitvinding van de trenchcoat werd rond 1850 o.a. geclaimed door het Britse modemerk Burberry, zij wilden functionele kleding voor het leger te maken. Maar de populariteit van het item kon niet uitblijven. De trenchcoat wordt gekenmerkt door de dubbele knoopsluiting, reverskraag, raglan mouwen en strikceintuur, dit zie je bijvoorbeeld terug in onze Zappa Check, Lemaire Check en Jubilee Check jassen. Ontdek onze jassencollectie voor nog meer trenchcoat invloeden.

 Argyle knits

 

Ruiten kennen we allemaal wel. Maar ken je ook de argyle ruit? Dat zijn diamantvormige ruiten met een diamantvormige lijnenpatroon eroverheen. Als je ‘m ziet, herken je hem meteen. Ook dit patroon heeft zijn oorsprong in Schotland: de streek Argyll. De argyle ruit vindt je veelal op knits: denk aan spencers, truien en sokken, en heeft een wat preppy imago. Maar het ligt er natuurlijk aan hoe je het combineert. Draag ons lange Argyle vest bijvoorbeeld met een jeans en sneakers - casual met een klassieke twist!

 Tot slot: laagjes!

 

Laagjes zijn de perfecte manier om warm en stijlvol te blijven en jouw persoonlijke stijl te laten zien. Een van onze stylisten zegt altijd "Een outfit is pas echt geslaagd met minstens 3 kledingstukken". En daar vallen sokken en ondergoed natuurlijk niet onder. Met laagjes kan je een mooie eclectische mix van patronen creëren, iets wat de Engelsen ook erg goed kunnen. En deze laagjes mogen gezien worden! Zo kun je bloemen, ruiten en glitters heel goed samen combineren. Ook bepaalde modellen combineren bijzonder goed met elkaar: zoals een coltrui of strikblouse onder een blazer of jasje. Of juist een blouse onder een jurk of trui, zodat je een mooi kraagje ziet. Met een sprekende broche maak je er meteen een geslaagde look van. Probeer of je thuis met je eigen kleding al dit soort combinaties kunt maken, en kijk vooral rond in onze collectie voor meer inspiratie. 

 

Language

Select your country and language

Back to top