Repair

We gooien tegenwoordig te snel kleding weg die makkelijk gerepareerd of vermaakt kan worden. Met repair hopen we je te inspireren je kleding een tweede leven te geven.

Rethink

Een kledingstuk kan na een tijd dragen helaas wel eens gebreken vertonen. Er valt een gaatje in je trui, of er komt een vlek in die je er niet goed uitkrijgt. Ook kopen we regelmatig kledingstukken die eigenlijk niet helemaal goed zitten of waar we niet helemaal tevreden over zijn. Denk aan die broek, die toch eigenlijk iets te lang is, of de knoopjes op die blouse die je toch eigenlijk niet zo mooi vond. Vaak eindigen al deze spullen op een grote stapel en worden niet meer gedragen, voordat ze na zoveel tijd toch maar worden weggedaan. Terwijl ze vaak heel eenvoudig te repareren of vermaken zijn! Zonde toch?

Op het internet zijn ontzettend veel filmpjes en blogs te vinden over hoe je je kleding kan repareren of vermaken. Zo kan je weer helemaal opnieuw verliefd worden op je oude kleding. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. 

 

Wij hebben vast een aantal handige filmpjes voor je verzameld om inspiratie op te doen. 

Vind je het te spannend om zelf je kleding aan te pakken? Breng het dan naar de kleermaker.

Gaten
Gaten

Zit er een gaatje in je trui? Zo kun je ‘m eenvoudig repareren.

 

Bekijk video

Vlekken

Heb je koffie over je shirt gemorst, of is er olie op gekomen? Met deze handige tips kun je alle vlekken uit je kleding krijgen.

 

Bekijk video

Gekrompen

Per ongeluk je kleding te heet gewassen? Probeer je kleding op deze manier weer op formaat te krijgen.

 

 Bekijk video

Creatief

Ben je in een creatieve bui, en hou je wel van customised kledingstuk? Op deze manier kan je kledingstukken zichtbaar repareren en opvrolijken tegelijk!

 

Bekijk video

Creatif

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om aan de slag te gaan met jouw kledingstukken die een beetje liefde nodig hebben, en zelf door te zoeken naar filmpjes die van toepassing zijn op jouw kledingstuk!

 

Time to ReLove your clothes!

divider
Zo ga je duurzaam met je kleding om
 • Restyle
  Restyle

  Via Restyle geven wij je outfit suggesties zodat je die 'vergeten' blouse, jurk of trui weer kan gaan dragen. Door andere combinaties te maken met bijvoorbeeld items uit voorgaande collecties creëer je een geheel nieuwe look. Lees verder >

 • Wassen en Verzorgen
  Wassen en Verzorgen

  Wist je dit? Wassen veroorzaakt het grootste deel van de CO2-uitstoot en het energieverbruik van jouw jurk. Was dus met beleid, dan help je meteen het milieu. Goed voor je kleding zorgen is trouwens niet moeilijk. Het betekent vooral dat je een aantal dingen niet moet doen. Lees verder >

 • Capsule Collectie
  Capsule Collectie

  Ja, bij King Louie zijn we echte verzamelaars. We hebben een archief vol vintage schatten. Maar als het om de inhoud van je kledingkast gaat, is minder meer. Echt. Veel mensen hebben een kast vol en toch niets om aan te trekken. Stel je voor...Lees verder


Language

Select your country and language

Back to top