Visie & Doelen

Wij willen graag bijdragen aan een duurzamere mode-industrie. Lees meer over onze filosofie, visie en doelen op gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid King LouieDuurzaamheid King Louie
Visie


De weg naar volledig duurzaam produceren is een doorgaande, maar wel eentje die ontzettend belangrijk is voor King Louie. We bekijken continu ons gehele productie- en distributieproces en proberen deze stap voor stap te verbeteren. Omdat wij dit zo belangrijk vinden investeren we hier veel tijd, geld en energie in. Dit zijn onze visie en doelen op het gebied van duurzaamheid en verduurzamen.

VisieVisie

Producten maken die lang meegaan

We ontwikkelen producten met de visie dat het tijdloze items zijn die lang mee moeten kunnen gaan. Kwalitatieve items waar veel tijd wordt gestopt in het ontwerpen van de juiste pasvorm en het vinden van de juiste stofkwaliteit. Dit resulteert in items die jarenlang met veel plezier gedragen kunnen worden (en vanwege de vintage inspiratie niet snel 'uit de mode' raken).

Eerlijk produceren

Wij vinden het belangrijk dat King Louie producten maatschappelijk verantwoord en onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Daarom zijn wij aangesloten bij Fair Wear Foundation. We hebben intensief contact met onze leveranciers en gaan voor langdurige en duurzame samenwerkingen. Met sommige fabrikanten werken we al meer dan 30 jaar samen. Deze fabrikanten werken volgens de strenge regels van Fair Wear Foundation en worden jaarlijks uitvoerig gecheckt door middel van audits.


Green team

Sinds vorig jaar hebben we een intern team wat zich focust op duurzaamheid. Dit team bestaat uit werknemers uit directie, design-, logistiek- en marketingafdeling en gaat continu op zoek naar verbetermogelijkheden en kansen op het gebied van duurzaamheid. Zo maken we duurzaamheid binnen de verschillende afdelingen van het bedrijf een focuspunt.

Realisaties & doelen
DoelenDoelen

Percentage duurzame materialen vergroten

Wij streven ernaar om elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken. Sinds de SS20 collectie (gestart januari 2020) is 33% van onze collectie gemaakt van duurzame materialen. Dit is het dubbele ten opzichte van een paar jaar geleden. Dit jaar gebruiken we voor het eerst EcoVero (een duurzame versie van viscose) en is onze denim lijn voor het eerst van biologisch katoen.

 

Onze ambitie is dat in 2022 50% van onze collectie van duurzame materialen is gemaakt.

Ook streven we ernaar dat 75% van het gebruikte katoen dan biologisch katoen is.

Blijven innoveren

We vinden het belangrijk om nieuwe duurzame businessmodellen te blijven onderzoeken. Vorig jaar zijn we gestart met een pilot rondom het lenen van kleding en deze willen we de komende jaren verder uitbreiden. Daarnaast bekijken we ook of en hoe we een reparatieservice kunnen aanbieden. Tenslotte bekijken we mogelijkheden om doorverkoop van tweedehands King Louie items te faciliteren via onze eigen kanalen.

Milieu


King Louie voert een actief beleid om gevaarlijke chemicaliën geen onderdeel te laten zijn binnen haar supply chain. REACH en POP wetgeving zijn Europese verordeningen, die omschrijven aan welke limieten bedrijven zich qua gebruik van chemische stoffen moeten houden. Resultaat is een zogenaamde RSL (Restricted Substances List), welke wij verplicht stellen aan al onze fabrikanten. In de RSL worden 22 groepen van chemicaliën gelimiteerd of verboden, zoals AZO dyes, Nickel, Chroom VI, geperfluorineerde chemicaliën en Ftalaten. Onze RSL gaat in vele gevallen verder dan de wettelijke eisen. Het onafhankelijke en wereldwijd opererende Bureau VERITAS voert steekproefsgewijs controles uit of onze leveranciers zich aan de RSL eisen houden. Daarnaast werken wij met veel bedrijven die voldoen aan het OEKO-TEX criteria.

divider
Dit vind je misschien ook interessant:
 • Verhaal King Louie
  Ons verhaal

  Wat begin jaren tachtig in Amsterdam begon met vintage vondsten, is inmiddels een internationaal merk dat staat voor vrijheid, optimisme en eigenheid...Lees verder

 • Wear & Care
  Wear & Care

  Wassen, verzorgen, combineren en zelfs je eigen capsule collectie: zo haal je het beste uit jouw King Louie items...Weiterlesen

 • King Louie Store Amsterdam
  King Louie Store Amsterdam

  Kom naar ons brand store in Amsterdam. Wij geven ook gratis stijladvies. Meer info

Language

Select your country and language

Back to top