Een limited vintage collectie

King Louie Archives

Op deze pagina vertellen we meer over het ontstaan van King Louie Archives, een verzameling van vintage parels die we verkopen in onze King Louie Store in Amsterdam. 

 

 

 

Vintage DNA

Al sinds het bestaan van King Louie in de jaren 80 maakt vintage onderdeel uit van onze identiteit. Zo is het merk zelfs ontstaan in een tweedehands winkel én op de Noordermarkt in de Amsterdamse Jordaan. Daar hebben we een leuk artikel over geschreven.

Vintage zit dus in ons DNA en dient nog altijd als rijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van onze collecties. Het designteam zoekt naar vintage items die vertaald kunnen worden naar de mode van vandaag. Ze speuren websites af, bezoeken vintage winkels en vissen deze juweeltjes uit de rekken tijdens werktrips in het buitenland. Hierbij wordt gelet op bijzondere kleurcombinaties, details, silhouetten en materialen.

Duurzaam

Zoals je begrijpt zijn er in meer dan 40 jaar King Louie aardig wat unieke stuks verzameld en opgeslagen in ons archief. Hier koesteren we pareltjes die stuk voor stuk een verhaal met zich meedragen. Deze items zijn vaak al vele jaren gedragen en van hoge kwaliteit, waardoor ze hun waarde niet verliezen.

Veel items hebben een tijdloos aspect, waardoor je ze door kan dragen. Denk aan prachtige details zoals een opengewerkt breisel, kleurrijke prints, ruches of bijzondere knoopjes. 

Wij nemen onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Van grondstoffen tot vervoer, verpakkingsmaterialen, langdurige samenwerkingen met onze suppliers en tijdloos design. Het is de basis voor alles wat we doen. Wij zien dit als een voortdurend verbeterproces en blijven hierin continu stappen zetten. Lees hier meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen.

King Louie Archives

We willen ons duurzame karakter nog meer kracht bij zetten door onze vintage collectie met jullie te delen onder de naam; King Louie Archives. Zo hopen we de items een tweede leven te geven en proberen we jou te helpen om bewuster te consumeren. 

Alle unieke vintage items vind je in onze Brand Store in de Hartenstraat in Amsterdam. Hier staat een rek met specials die klaar zijn voor nog vele jaren mooie avonturen met een nieuwe eigenaar.

 

Adres:

King Louie Store
Hartenstraat 10
1016 CB Amsterdam
+31 (0)20 344 9390
store@kinglouie.nl 

Language

Select your country and language

Back to top